Bitvavo.com

      Comments Off on Bitvavo.com

Ripple is een digitale valuta dat de afkorting XRP heeft en is een p2p-betalingsnetwerk. Deze coin wordt voornamelijk gebruikt in de financiële sector en het doel is om de gesloten financiële netwerken als het ware open te breken. Meer informatie over deze cryptocurrency vind je in dit blogbericht.

Ripple biedt hiermee een universele technologie waardoor banken razendsnel softwarematig met elkaar kunnen communiceren over een beveiligd netwerk. Wat banken nodig hebben om met Ripple te kunnen werken is de Ripple Connect software. Wanneer bank A en B dit allebei gedaan hebben, kan de lokale Ripple Connect software van bank A communiceren met een op de blockchain gedistribueerd protocol genaamd ILP (Interledger Protocol).

Dit protocol communiceert vervolgens weer met de Ripple Connect software van bank B. Deze communicatie kan zijn om rekeninggegevens te verifiëren, maar ook om transacties te bevestigen. Doordat ILP op blockchain draait, hebben zowel bank A als bank B volledig inzicht in de staat van een transactie, zonder dat de gegevens van de verzender en de ontvanger worden prijsgegeven.

Wel of niet investeren in Ripple?

Na een zeer succesvol 2017 heeft Ripple een grote crash ondergaan begin 2018. Als we kijken naar het verleden van cryptocurrency dan is dit een normaal verloop dat jaarlijks terugkeert. Ripple zet sinds de crash een stabiele stijging en groeit langzaam door. Mocht je je XRP mid 2017 hebben gekocht dan stond je tijdens de crash van

Ripple nog steeds in de groene cijfers. Voor degene die voor een Buy and Hold strategie zijn gegaan heeft aan XRP tot nu toe dus een goede investering. XRP staat Q1 2018 al een lange tijd ver onder een mogelijke waardering. En zou in 2018 theoretisch gezien nog flink kunnen stijgen.

Bron: Bitvavo