Herbeoordeling uwv aanvragen

      Comments Off on Herbeoordeling uwv aanvragen

Bent u er achter gekomen dat er een verrekening of inhouding van uw vakantiegeld door het UWV plaatsvindt? En dat hierdoor uw netto inkomen onder de beslagvrije voet valt? Dan is het verstandig om in contact te komen met een UWV bezwaarburo als u het idee heeft dat dit ten onrechte gebeurd.

Zo heeft iedereen in Nederland het recht op een netto inkomen van minimaal 90% van de bijstandsnorm. Wanneer het UWV geld op uw uitkering inhoudt of juist een verrekening toegepast voor een schuld aan het UWV, kan dat het inkomen over het hele jaar berekend onder de 90% van de bijstandsnorm komt te liggen. Herbeoordeling uwv aanvragen is daarom altijd verstandig.

Wat kan het UWV bezwaarburo verwachten?

Als het UWV de uitkering te laag vaststelt, of wanneer uw uitkering ten onrechte geweigerd of gekort wordt, dan heeft deze beslissing natuurlijk voor u ingrijpende gevolgen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het UWV een bedrag van u terugvordert.

Wanneer u hiertegen niet tijdig en met de juiste juridische argumenten bezwaar maakt, dan loopt u het risico dat de nadelige gevolgen van de beslissing van het UWV voor u blijvend zijn. U kunt daardoor ernstig in de financiƫle problemen geraken. Zaak is om door middel van een professioneel bezwaarschrift de onjuiste beslissing van het UWV aan te vechten. Het is niet raadzaam om dit zelf te doen zonder bijstand van een advocaat.